Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Economiei a anunțat care este necesarul de măști de protecție

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 1 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri că necesarul estimat de măști sanitare de protecție al României este de 100 de milioane, după ridicarea restricțiilor de circulație din data de 15 mai.

Potrivit ministrului, din producția internă, prognozată pentru luna mai, se va putea susține până la 30% din necesar, iar restul va trebui acoperit din importuri.

„Estimăm că va fi un necesar de 100 de milioane de măşti după 15 mai pentru a avea un stoc. Obligativitatea măştilor va fi pentru cei din spaţiile închise, iar principala noastră preocupare est să asigurăm aceste sotocuri. Din producţia internă, în luna mai nu vom putea avea acestă producţie. Poate 20 – 30% şi atunci e clar că e nevoie de un necesar de import”, a spus Virgil Popescu, la Digi24.

Ludovic Orban a anunțat că nouă companii au fost autorizate pentru producerea de măști, iar 19 companii pentru combinezoane. În același timp, potrivit premierului, există și un proiect privat de producere în România și a materiei prime pentru aceste măști.

sursa foto: Crucea Roșie

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW