Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Dezvoltării garantează pentru reabilitarea Cazinoului din Constanța: Vom oferi tot sprijinul financiar și logistic

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan, a declarat, miercuri, la Constanţa, că reabilitarea și consolidarea Cazinoului durează 30 de luni iar ministerul este pregătit să ofere sprijinul financiar pentru a realiza acest demers.

 Ne angajăm şi vom finaliza această lucrare. De ce am atâta curaj în a mă angaja în acest sens? Pentru că am mai avut discuţii, cunosc experienţa dânşilor şi noi, Ministerul Lucrărilor Publice, suntem pregătiţi să oferim tot sprijinul financiar şi logistic în această direcţie„, a afirmat Ion Ştefan, într-o conferinţă de presă susţinută în interiorul Cazinoului.

Întrebat dacă ar trebui să se mențină activitatea de cazinou a obiectivului de patrimoniu, ministrul Lucrărilor Publice a răspuns:”eu cred că dacă Cazinoul a fost de-a lungul timpului un edificiu folosit şi în alte direcţii, ar putea Primăria Constanţa să revină la obiectul de activitate iniţial”.

Arhitecta Constanța Carp a precizat că restaurarea picturilor, feronerie, vitraliilor și a toate componentele se va realiza de specialiști atestați de Ministerul Culturii.

Restaurarea componentelor cu tot specificul, că sunt multe categorii aici, şi pictură, şi feronerie, şi vitralii, va fi asigurată de o echipă de specialişti atestaţi de Ministerul Culturii, de experţi în domeniu. Aici trebuie să decelăm practic partea originală care a mai fost păstrată din vechea decoraţie, pentru că mare parte din decoraţie este refăcută în anii ’80 (…) Sunt tratamente speciale pentru faţadă, pentru că aici este un mediu agresiv, umiditate, sare, vânt, diferenţe mari de temperatură (…) Trebuie asigurat un climat corespunzător în interior, o temperatură constantă, sunt probleme pe care le rezolvăm în cadrul proiectului şi, pe urmă, în execuţie, le rezolvăm cu ajutorul Aedificiei, care are experienţă şi oameni de calitate. Nu cred că va fi problemă să finalizăm în nişte condiţii foarte bune„, a afirmat arhitecta.

Contractul pentru „Consolidarea și restaurarea Cazinoul din Constanța” a fost semnat, în decembrie, în prezența ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Contractul presupune lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale, dar și a zonelor exterioare.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice și se realizează prin Compania
Națională de Investiții. Lucrarea este parte a Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Sursă foto: Antena3

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW