Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Dezvoltării anunță reforma Inspectoratului de Stat în Construcții: Structurile regionale vor fi desființate

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 4 februarie 2021

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a anunțat că va desființa structurile regionale intermediare ale Inspectoratului de Stat în Construcții, reducând, astfel, costurile aferente. Reforma ISC ar putea aduce 21,3 milioane de lei în plus la bugetul Ministerului Dezvoltării. 

ISC dispune, în acest moment, de aparat central, dar și de inspectorate regionale și județene.

„19 atribuții ale inspectorilor șefi regionali se regăsesc și în atribuțiile inspectorilor șefi județeni, iar 29 de atribuții ale inspectoratelor șefilor de serviciu regionali se regăsesc și la nivel județean ale acelorași posturi. Totodată, registraturile acestor niveluri deservesc același scop. Întreaga structură arată o dublare a sarcinilor și o ineficiență a costurilor. Din aceste considerente este necesară o reformă instituțională privind eliminarea nivelului intermediar, și păstrarea, pe lângă organismul central, a nivelului care este cel mai aproape de cetățean, cel județean”, a declarat Cseke Attila, citat într-un comunicat emis de Ministerul Dezvoltării.

Inspectoratul de Stat în Construcții are, la nivel național, 1016 posturi, din care 770 sunt ocupate în prezent. 160 dintre aceste posturi sunt la nivelul intermediar, din care 124 sunt ocupate, a precizat sursa citată.

La nivel regional, ISC a cheltuit 21,3 milioane de lei în anul 2020 pentru salarii, sediu, autoturisme și combustibil, costurile facturilor sau alte plăți administrative.

„Pe lângă suprapunerea evidentă a sarcinilor de îndeplinit, ISC arată o ineficiență clară în organizare, blocaje instituționale în ambele direcții ierarhice determinate de organizarea și funcționarea greșită”, a adăugat ministrul Dezvoltării.

Proiectul de act normativ privind reforma ISC ar urma să intre săptămâna viitoare în dezbatere publică. Structura regională a fost înființată în anul 2013, prin OUG 26/2013.

Sursă foto: Cseke Attila / Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW