Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Ministrul demis al Transporturilor anunță disponibilizări la CNAIR și economii la fondul de salarii de peste 3 milioane de lei

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 13 octombrie 2019 Etichete: , , ,

35 de directori dar și alți șefi de servicii de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au fost dați afară, susține ministrul demis Răzvan Cuc. El nu precizează însă pe ce criterii au fost dați afară mai mulți șefi de la CNAIR, spune doar că, în acest fel, fondul de salarii economisește pe 3 milioane de lei în fiecare an. Decizia a fost anunțată duminică, într-o conferință de presă de ministrul Cuc, aflat pe ultima sută de metri la șefia Ministerului Transporturilor. 

„Vineri a avut loc Consiliul de Administraţie la CNAIR şi v-am promis că vor urma nişte restructurări masive. Acest lucru s-a întâmplat. Monştrii sacri din infrastructură, acei oameni care erau de-o viaţă pe funcţii de directori, directori generali adjuncţi, şefi de servicii şi aşa mai departe, parte din ei şi-au pierdut posturile pentru că s-a făcut o restructurare. 35 de posturi de directori au fost şterse din organigrama companiei de autostrăzi. Este o măsură curajoasă pe care a luat-o directorul general de la CNAIR, dar o măsură care se impunea, pentru că de multe ori am văzut că erau nenumărate semnături pe o hârtie care trebuia în general să parcurgă un circuit foarte simplu pentru implementarea proiectelor. Să fie foarte clar! Aici nu vorbim despre funcţionari publici din cadrul ministerului, vorbim de companii, deci este o altă categorie care, din punctul meu de vedere, aşa cum am spus-o, şi la TAROM şi în cazul altor companii trebuie să identificăm acei oameni care într-adevăr îşi fac treaba”, a spus ministrul.

Ministrul demisionar Răzvan Cuc nu precizează însă cum au ajuns acei șefi de servicii să lucreze la CNAIR, pe ce criterii au fost angajați, dar și pe ce criterii au fost disponibilizați.

„Deci, trei milioane de euro care se vor duce în partea de întreţinere de drumuri, în alte proiecte care trebuie să prindă contur în cadrul companiei. Iată, aş spune că am eliminat probabil unul din lucrurile pe care următorul ministru avea să le blameze: faptul că în companie sunt tot felul de oameni, sau mă rog cum or să îi categorisească ei, primeşte o companie de autostrăzi la cheie cu oameni tineri, cu oameni noi, neafiliaţi politic, care vor să-şi facă treaba şi să implementeze proiectele de infrastructură, ba, mai mult, şi o economie foarte mare, i-aş spune considerabilă, între 2,5-3 milioane de euro la fondul de salarii, bani pe care îi vor putea investi în proiecte”, a subliniat Cuc.

Ministrul Răzvan Cuc anunță că, în perioada următoare, va face și un bilanț al activității de la minister. La începutul anului, Viorica Dăncilă anunța că, în 2019, se vor construi peste 1.000 de km de autostradă.

„Vizavi de proiectele pe care le voi lăsa viitorului ministru, care va fi după ce se vor hotărî, pentru că aşa cum aţi văzut s-a depus o moţiune, dar nimeni nu a ştiut un program, un ministru, ce vor să facă ceilalţi care vor veni, o să fac vorbire înainte de predarea mandatului, când o să prezint la cheie exact cum las ministerul în urma acestor luni cât am condus Ministerul Transporturilor”, a adăugat oficialul.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW