Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne vrea reformă în sistemului de urgenţă. Precizări privind situația lui Raed Arafat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Afacerilor Interne a spus, luni, că vrea reorganizarea sistemului de urgență din România. Întrebat dacă Raed Arafat va pleca din funcția de șef al DSU, Marcel Vela a spus că încă “nu s-a discutat”.

„Reorganizarea Ministerului, în principal, aşa cum aţi văzut, am început-o de jos în sus. Încă nu am discutat – pentru că secretarii de stat sunt în subordinea premierului -, despre reconfigurarea la nivelul conducerii ministerului pentru demnitarii, funcţiile publice care ţin de zona politică”, a declarat Ministrul Afacerilor Interne.

Marcel Vela spune că își dorește reorganizarea sistemului de urgență din România, menționând că s-a gândit la înființarea unei Agenții Naționale de Salvare pentru situații de urgență.

 „Trebuie să gândim, şi chiar şi cei de la Departament sunt de acord că acum, poate, acest management al situaţiilor de urgenţă este puţin dispersat şi la Ministerul de Interne şi la Ministerul Sănătăţii. Poate în perspectivă, chiar etapizat, am putea face o agenţie naţională de salvare pentru situaţii de urgenţă şi în acest sens, evident că puse sub o singură umbrelă, toate activităţile sau toţi factorii responsabili, cu o dezbatere publică, cu transparenţă, cu analiză, vom ajunge la concluzia că sistemul pentru situaţii de urgenţă poate fi îmbunătăţit”, a mai spus Vela.

sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/ministrul-de-interne-vrea-reforma-in-sistemului-de-urgenta-precizari-privind-situatia-lui-raed-arafat/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/ministrul-de-interne-vrea-reforma-in-sistemului-de-urgenta-precizari-privind-situatia-lui-raed-arafat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *