Saturday, October 1, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Interne: Vor fi declasificate 275 de ore de comunicații ale instituțiilor implicate în protestul din 10 august

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat pentru mainnews.ro că vor fi declasificate 275 de ore de comunicații ale instituțiilor care au fost implicate în protestul din 10 august.

Potrivit acestuia, săptămâna trecută a modificat toate indicativele folosite de jandarmerie pentru a putea fi desecretizate.

„Am trimis la unitățile implicate în dosarul „10 August” să demareze procedura legală de desecretizare. La sfârșitul săptămânii, toate vor fi trimise la Parchetul Militar și la DIICOT pentru a fi folosite în anchetele penale”, a declarat Marcel Vela pentru mainnew.ro.

Ministerul Afacerilor Interne a primit ultimele avize de care are nevoie pentru a declasifica înregistrările radio efectuate de Jandarmeria Română în timpul intervenției la protestestul  din 10 august 2018.

Informațiile obținute vor fi transmise procurorilor DIICOT, care anchetează intervenția jandarmeriei.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize în vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi. Domnul Ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela a dispus conducerii Jandarmeriei Romane să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp”, a transmis Ministerul de Interne.

Declasificarea vizează atât unități din București, cât și din provincie

Declasificarea vizează atât instituțiile din București implicate în intervenție, cât și instituții din provincie care au participat la represiunea împotriva românilor ieșiți în stradă. MAI a anunțat că înregistrările vor ajunge la procurori în următoarea săptămână.

”Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august, al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală”, mai precizează Ministerul de Interne.

Inquam photos/ Adriana Neagoe

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW