Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, vizită la Nădlac: Tranzitul de marfă este prioritar/ Vela, apel către românii din străinătate: Nu e nicio fericire să vii să faci Paștele acasă

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 5 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut, duminică, o vizită la Nădlac și a declarat că au fost create unele facilități pentru șoferii de TIR-uri care aduc marfă în România. 

„A fost şi este prioritar tranzitul de marfă, mai ales că există acest culoar de intrare din Ungaria spre România şi ieşirea spre Bulgaria şi în această idee am dorit să limităm cât mai mult timpul de aşteptare la intrarea în ţară. În acelaşi timp am creat şi unele facilităţi pentru şoferii de pe trailere şi TIR-urile care aduc marfă în România şi în această ipoteză şi idee de a ajuta traficul de marfă, am împărţit tot ceea ce intră în România în zona de autoturisme pe Nădlac 1 şi în zona de camioane pe Nădlac 2”, a spus ministrul.

Ministrul a menționat că, dacă există probleme la Nădlac 1, atunci vor fi găsite soluții pentru bifurcarea traficului și în zona respectivă.

„Evident că dacă există probleme pe zona de autoturisme, pe Nădlac 1, o să găsim soluţii să bifurcăm traficul şi acolo astfel încât să degajăm intrarea în ţară de pe Nădlac 1, discutând cu specialiştii, cu colegii de la Poliţia de Frontieră, cu colegii de la Ministerul Transporturilor, cu autorităţile locale, astfel încât facilităm şi intrarea în ţară pentru că evident suntem preocupaţi ca să fie o fluenţă cât mai bună pe tot tranzitul de la frontiera de vest”, a explicat Marcel Vela. 

Marcel Vela a anunțat că în această perioadă infracțiunile au scăzut la nivel național „din cauza sau datorită faptului că circulația este restrânsă pe străzi sau oamenii sunt acasă”.

„Pe zone punctuale, unde într-adevăr există un impact cu cei care vin de afară şi nu trebuie să ne ferim de acest adevăr, sunt compatrioţi de-ai noştri care vin de afară evidenţiaţi într-o bază de date mai specială, oameni care s-au ocupat cu infracţiuni pe afară. Ei nu ţin cont de pandemie sau de condiţiile impuse de ordonanţele militare şi probabil îşi păstrează prostul obicei pe care l-au avut şi în România înainte de a pleca şi în unele state unde au ajuns. Vreau să îi atenţionez pe toţi că vom aplica legea, că am luat măsuri, inclusiv Guvernul României a modificat acte normative prin care infracţiuni comise în această perioadă de stare de urgenţă sunt pedepsite faptele cu mai multă rapiditate şi cu sporuri de pedeapsă pentru că toate faptele lor într-o asemenea stare sunt considerante ca şi zonă agravantă”, a explicat ministrul.

Totodată, ministrul de Interne le-a transmis din nou românilor din străinătate să nu vină în țară de sărbătorile pascale.

„Eu am făcut un apel prietenilor din diaspora. În acest an e mai bine să facă Paștele acolo unde sunt. Nepotul meu e în Elveția și rămâne acolo. Nu este o bravură, nu e o măsură care să jignească sau să deranjeze. Fac apel la toți compatrioții din diaspora să înțeleagă că inclusiv pentru ei e mai bine așa, pentru că circulând pe un drum lung, întrând în contact cu alte persoane infectate, în această ipoteză nefericită ajunge acasă și ii infectează pe cei dragi. Nu e nicio fericire să vii din Austria să faci Paștele acasă, căci s-ar putea intr-o benzinărie dintr-o țară intermediară de pe drum să te îmbolnăvești”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW