Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Ministrul de Interne vine cu noi clarificări privind posibilitatea deplasărilor după 15 mai: Puteți merge unde doriți, evident respectând regulile impuse

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 7 mai 2020 Etichete: , , ,

După ce ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns întrebărilor adresate de internauți printr-o sesiune video online, acum șeful MAI vine cu explicații mai pe larg. 

„Pentru că îmi doresc să fiți informați, și pentru că nu pot să nu observ faptul că răspunsurile oferite de mine aseară, punctual, oamenilor care au adresat întrebări au fost scoase din context, iar mesajul a fost trunchiat, revin cu precizări.

Pentru o bună informare, vă recomand să ascultați cu atenție răspunsurile mele pentru situațiile specifice, ale persoanelor care mi-au adresat întrebări. Vă las mai jos întrebările și răspunsurile mele și în forma titrată”, a scris Marcel Vela, pe pagina sa de Facebook.

Internaut: Prin părăsirea localității se înțelege limita de municipiu sau limita de județ?

Marcel Vela:Vreau să vă spun că au fost discuții cu privire la ce înseamnă această limită și există foarte multe zone, inclusiv Bucureștiul care este foarte legat de județul Ilfov.

De exemplu, sunt mulți cetățeni din județul Ilfov care locuiesc în București sau mullți bucureșteni care sunt în București, lucrează aici dar și-au stabilit domiciliul în zona limitrofă Bucureștiului, care ține din punct de vedere teritorial administrativ de județul Ilfov.

Atunci se punea problema să discutăm despre zone metropolitane pentru a determina o limită locativă, să spun așa, lucru care se întâlnește nu doar in Bucuresti, ci și în Cluj, în Timișoara, Oradea, în alte mari municipii care au dezvoltat o zonă periurbană cunoscută ca și zonă metropolitană și, în acest context, am decis următorul lucru: puteți sa mergeți, să parasiti localitatea fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de judet, așadar nu este impusă o limită pentru că era foarte dificil de impus limita în aceste zone metropolitane și, în cosecință, nu va exista o limită teritorial administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa.”

Internaut: Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieșim din localitate la vreo 5 km?? Eu cred că este mult mai ok dacă am avea voie să ieșim în spații unde putem păstra distanțarea, decât în parcuri!

Marcel Vela: Puteți merge începând cu 15 mai unde doriți dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANȚELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Național Pentru Situații Speciale de Urgență, în sensul în care să păstrați distanța socială, să aveți materiale de protecție și, evident, să îndepliniți toate condițiile care țin de igiena personală, să vă spălați des pe mâini și SĂ FACEȚI TOT CE AȚI FĂCUT ȘI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW