Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Interne: Infracționalitatea sesizată a ajuns în 2020 la cea mai mică valoare din ultimii 11 ani

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 martie 2021

Infracționalitatea sesizată a ajuns în anul 2020 la cea mai mică valoare din ultimii 11 ani, a anunțat ministrul de Interne. În timpul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate mai puține cazuri în ceea ce privește infracționalitatea stradală sau infracțiunile comise cu violență, a adăugat Lucian Bode

Infracționalitatea sesizată a scăzut cu 12% față de 2019, la cea mai mică valoare din ultimii 11 ani. Scăderi importante au fost înregistrate în ceea ce privește infracționalitatea stradală, infracțiunile grave, comise cu violență, sau infracțiunile contra patrimoniului”, a anunțat Lucian Bode, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul MAI.

Ministrul de Interne a adăugat că numărul infracțiunilor înregistrate în mediul rural și numărul de accidente rutiere au fost în scădere în anul 2020.

Există și județe care nu se înscriu în acest trend descrescător al infracționalității sau care nu au înregistrat rezultate semnificative și am solicitat o analiză pentru a stabili cauzele, pentru a putea decide măsuri în vederea creșterii siguranței comunităților respective”, a adăugat ministrul.

În ceea ce privește combaterea criminalității organizate, la nivelul MAI au fost organizate 1.500 de operațiuni, sub coordonarea DIICOT sau prin activități proprii.

Au fost destructurate 129 de grupuri organizate, formate din peste 1.000 de persoane care au fost trimise în judecată. În urma acestor acțiuni au fost confiscate importante sume de bani și bunuri și au fost instituite sechestre asupra 331 imobile și 333 autoturisme”, a afirmat Bode.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW