Friday, May 20, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Interne: Există probabilitatea teoretică ca infracționalitatea să explodeze după ridicarea măsurilor de restricție

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: ,

De la apariția pandemiei de coronavirus milioane de români din afara României s-au întors în țară. Printre acestea, se află și persoane care au avut probleme cu legea în Uniunea Europeană, sau în alte țări din lume, iar după ridicarea restricțiilor impuse pe timpul stării de urgență, există riscul ca infracționalitatea să explodeze. Ministrul Afacerilor Interne le transmite „posibililor infractori” că se află în baza de date a Poliției Române cu tot ceea ce au făcut în țările din care au venit.

„Există posibilitatea teoretică ca infracționalitatea să explodeze având în vedere că noi după ce am luat măsuri împotriva noului coronavirus, multă infracționalitate din Europa a revenit pe meleagurile natale. Vestea proastă pe care eu le-o dau posibililor infractori este următoarea: toleranță 0, toți cei care au făcut greșeli în Uniunea Europeană sunt în baza de date a Poliției Române cu tot ceea ce au făcut în țările din care au venit cu mult drag și cu multă pasiune în România”, a declarat Marcel Vela la Realitatea Plus.

Ministrul Afacerilor Interne a mai precizat că infracționalitatea a scăzut foarte mult comparativ cu anii precedenți, chiar dacă în ultimele zile au avut loc mai multe incidente violente.

„Aș dori să liniștesc populația în sensul în care comparativ cu anii anteriori infracționalitatea a scăzut foarte mult. Ceea ce am înregistrat noi sâmbătă au fost trei evenimente, autosesizări ale MAI, după postări, iar duminică și luni au fost cinci respectiv două evenimente care au fost sesizări la 112, sunt mult mai puține decât în perioada a anului anterior 2019, 2018, 2017, 2015, repere cu care noi am făcut o comparație de analiză profesională.

Așadar, nu există niciun pericol de creștere a infracționalității, doar că în acest an a fost conotația sensibilă în sensul în care într-o pandemie mondială niște cetățeni au considerat că pot să braveze pe fondul unei situații de teribilism”, a mai declarat Vela.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW