Wednesday, December 1, 2021
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, despre studiul care ar estima creşterea numărului de cazuri de Covid-19: Pot fi ştiri care sunt reale şi care nu sunt reale. Acest studiu nu a ajuns oficial pe masa mea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela spune că până acum nu a fost făcut un studiu oficial care să arate că numărul infectărilor cu Covid-19 va ajunge, în septembrie, la un milion. Șeful MAI i-a îndemnat pe cetăţeni să nu ia în calcul ştirile alarmiste.

 „Ca să clarific cu acest studiu. Nu există un studiu oficial făcut de Grupul tehnic de lucru adus la cunoştinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt evaluări. Sunt chiar vicepreşedinte în CNSU, nu am avut niciodată un studiu că se întâmplă ceva în septembrie. Pot fi ştiri care sunt reale şi care nu sunt reale. Acest studiu nu a ajuns oficial pe masa mea. Acest studiu nu e făcut de CNSU. Oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situaţie mega-dramatică la nivelul României(…)Eu mă refer la cetăţenii simpli. Să nu luaţi în calcul ştiri alarmiste, să vă luaţi măsuri de protecţie. Studii alarmiste făcute de un institut din Londra sau eu ştiu ce analişti de la o facultate cu renume mondial în medicină şi fac ei tot felul de analize la orele de curs pot fi, se pot întâmplă. Nu cred că trebuie să ne ocupăm toată energia, zilele, cu studiile unora aplicabile în orice ţară, orice loc”, a afirmat Marcel Vela, întrebat despre subiect luni la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI.

Declarațiile ministrului de Interne vin după ce în spațiul public a circulat un studiu care ar indica o creştere a numărului de infectări la un milion în luna septembrie. În nota de fundamentare a hotărârii prin care a fost prelungită starea de alertă cu 30 de zile, Guvernul a arătat că numărul de noi infectări ar putea ajunge, la jumătatea lunii august, între 1.200 şi 1.600.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW