Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, despre moțiunea simplă depusă împotriva sa: Nu o iau ca pe o situație fatală

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susține că moțiunea depusă de PSD împotriva sa nu este „o situație fatală, extraordinară, deosebită” și că se va folosi de această ocazie pentru a spune ce a făcut în calitate de ministru spre deosebire de predecesorii săi.

”Este normal ca un partid de opoziţie să depună moţiuni contra miniştrilor. Nu o iau ca pe o situaţie fatală, extraordinară, deosebită. Este o activitate politică, cum sunt întrebările, interpelările, invitarea la ora miniştrilor. Întâmplarea că această campanie electorală naşte patimi în această perioadă delicată pentru noi toţi, în care trebuie să fim uniţi”, a afirmat Marcel Vela luni seară, la Realitatea Plus.

Vela a declarat că pentru el dezbaterea moțiunii simple este o ocazie să arate ceea ce a făcut, dar și ce nu au făcut predecesorii săi.

”Această moţiune simplă este o metodă democratică, politică, parlamentară prin care parlamentarii partidelor de opoziţie au această pârghie administrativă să discute despre un anumit subiect. Din punctul de vedere, indiferent de cuvintele mai mult sau mai puţin elegante din această moţiune pentru mine este un prilej prin care pot arăta ceea ce am făcut, pot arăta ceea ce nu au făcut predecesorii mei”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Moţiunea simplă „Democraţia românească în derivă, cu Vela ruptă în timp de pandemie”, depusă de 61 de senatori PSD în plenul Camerei superioare a Parlamentului, solicită demisia ministrului de Interne, susţinând că prin ordonanţele militare emise a fost luat „un lung şir de decizii contradictorii” şi au fost impuse o serie de interdicţii pe care, ulterior, le-a anulat.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW