Sunday, November 29, 2020
Jurnalism corect


Ministrul de Interne: Cumpănașu mi-a dat o idee foarte bună: TEL VERDE prin care elevii să sesizeze ce se întâmplă în școli

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că pregătește implementarea unui Telefon Verde prin care elevii să poată sesiza, fără a-și da identitatea, nereguli petrecute în școli: “traficanți de droguri, oameni violenți, bătaie în clasă, tot ce înseamnă agresiunea dascălilor față de copii sau a copiilor față de profesori”. Potrivit ministrului, ideea i-a fost dată de fostul candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, Alexandru Cumpănașu, în cadrul unei întâlniri la sediul MAI.

“Mi-a dat o idee pe care am îmbrățișat-o și este foarte bună. (…) Am preluat ideea și o să o discut. De la întâlnirea cu domniile lor am venit direct la întâlnirea cu dumneavoastră. O să o preiau și săptămâna viitoare o să găsim o formulă prin care să o implementăm. (..) O idee foarte bună: de a face un telefon verde, astfel încât elevii, într-un mod anonim, să aibă curaj să prezinte tot ceea ce se întâmplă în școală, și vizavi de fenomenul educațional, și de fenomenul infracțional.

Dacă este pe linie infracțională – nu știu, traficanți de droguri, oameni violenți, bătaie în clasă, tot ce înseamnă agresiunea dascălilor față de copii sau a copiilor față de profesori – noi să fim înștiințați în timp operativ”, a declarat Vela.

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA

Totuși, Marcel Vela nu a făcut niciun comentariu legat despre faptul că DNA l-a pus sub acuzare pe Alexandru Cumpănașu pentru că ar fi furnizat informații false într-un proiect cu fonduri europene derulat de Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

Alexandru Cumpănașu este suspectat de procurorii anticorupție că ar fi mințit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW