Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne, absent de la audierile din comisia “Sparanghelul”

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 august 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, nu a participat, marți, de la audierile din Comisia parlamentară intitulată “Sparanghelul”, comisie ce anchetează situația românilor care au plecat pe perioada stării de urgență la cules de sparanghel în țări din vestul Europei.

Președintele comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, spune că l-a invitat pe Marcel Vela să participe la audierile din 1 septembrie.

„Eu îl rog pe domnul ministru Vela să vină în faţa Comisiei de anchetă, să vină să răspundă întrebărilor deputaţilor şi senatorilor pentru că aşa este corect. Trebuie să răspundă, cu certitudine, unor întrebări care până astăzi nu au primit răspuns, cum ar fi de exemplu – de ce în Ordonanţa Militară 7 a apărut articolul 10 care a dat dreptul curselor charter să fie operate pe aeroporturile din ţară? (…) Cred că nu trebuie să fie speriat, nu are de ce să se teamă să vină în faţa Comisiei de anchetă şi să răspundă unor întrebări care frământă opinia publică din România”, a declarat Radu Oprea, potrivit Agerpres.

Comisia de anchetă “Sparanghelul” a fost înființată de PSD, Pro România și ALDE, după ce în noaptea de 8 spre 9 aprilie, în plină stare de urgență, aproximativ 2 000 de români au ajuns pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca cu scopul de a pleca la munci sezoniere în străinătate.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW