Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Finanţe spune că România va ieși din criză provocată de coronavirus mai bine decât era de așteptat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spune că România va ieși mai bine din criza provocată de pandemia de coronavirus decât era prevăzut.

„Până acum, rezultatul arată că impactul asupra economiei și al sănătății românilor a fost mai mic decât în alte țări. Economia României va ieși din această criză mai bine decât ne așteptam. M-am uitat la ce s-a întâmplat în ultima lună, la cum au răspuns companiile mari după acel apel de a-și plăti taxele dacă au bani în cont și se vede în aprilie că se plătesc taxele. 90% din companiile din România sunt IMM-uri. Am văzut că își fac reconversia și  produc măști, biocide, încearcă să producă ventilatoare. Au răspuns foarte bine și am încredere în economia României că va fi o economie mai puternică. Întreprinzătorii privați din România au răspuns foarte bine până în acest moment”, a spus Cîțu.

Ministrul Finanţelor mai spune că are încredere că “vom reveni mai puternici” din punct de vedere economic, după această criză.

„La cum răspunde economia în acest moment, am încredere că vom reveni mai puternici. Am participat în această seară la o discuție cu BERD și alți economiști. Revenirea toată lumea o vedere puternic, pentru că măsurile luate de România și de alte țări sunt de a menține capacitatea de producție. Primul obiectiv a fost și rămâne sănătatea românilor, dar al doilea a fost menținerea capacității de producție”, a spus ministrul.

Cîţu mai spune că există soluţii pentru depăşirea acestor crize.

„După ce trecem de vârf și vom elimina această problemă de sănătate și rămâne de rezolvat doar criza ecoomică, acolo avem instrumentele. Am trecut prin crize economice, nu doar România, ci și economiile globale, avem soluții pentru crize. Aici problema era că aveam și o criză de sănătate în același timp. Trebuie să trecem peste vârful crizei de sănătate. În momentul în care vom începe să relaxăm condițiile, veți vedea că soluțiile pentru criză sunt mult mai ușor de implementat. Mai avem două săptămâni, înțeleg de la experți. Vârful e acum și apoi putem să ne gândim la ce urmează”, a mai spus ministrul.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW