Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Ministrul de Finanțe: Peste 15.500 de IMM-uri au aplicat pe platforma imminvest.ro în anul 2021. Valoarea garanțiilor acordate însumează 4,3 miliarde de lei

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 iunie 2021

Alexandru Nazare susține că peste 15.500 de IMM-uri au aplicat pe platforma imminvest.ro de la începutul anului 2021. Firmele participante au beneficiat de un număr de 6.290 de credite, iar valoarea totală de finanțare se ridică la 5,2 miliarde de lei, transmite ministrul de Finanțe

Peste 15.500 de IMM-uri au aplicat pe platforma imminvest.ro de la începutul acestui an. În primele 69 de zile de la operaționalizarea programului IMM INVEST, IMM-urile participante au beneficiat de un număr de 6.290 de credite, aferente valorii totale de finanțare de 5,2 miliarde lei”, a scris ministrul de Finanțe, pe Facebook.

Alexandru Nazare mai arată că valoarea garanțiilor acordate până în prezent însumează 4,3 miliarde de lei și reprezintă 37% din totalul plafonului alocat pentru anul 2021.

Programul IMM Invest a fost menit pentru a facilita accesul întreprinderilor mici și mijlocii la finanțare, prin accesul unor credite pentru realizarea de investiții sau capital de lucru, garantate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, prin Ministerul Finanțelor Publice. Plafonul total al garanțiilor acordate pentru anul 2021 este de 14 miliarde de lei.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW