Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Finanțe: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Să vedem dacă valoarea neimpozitabilă poate fi mărită

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 iulie 2022

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 27 iulie, că pensiile românilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2023, fără să ofere date concrete, și a menționat că se ia în calcul micșorarea pragului de impozitare a pensiilor.

Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor crește, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcționează în acest an, dar cu siguranță o creștere va veni, în așa fel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu

În acest moment, Ministerul Finanțelor are în derulare o analiză referitoare la sistemul public de pensii, potrivit ministrului.

Analiza este în derulare, vreau să fiu foarte clar. Sistemul public de pensii nu este impozitat până la 2.000 de lei, lucrurile așa vor rămâne, să vedem dacă valoarea neimpozitabilă poate fi crescută(…) Analizăm acest lucru împreună cu Ministerul Muncii, pentru că are toate datele cu privire la sistemul public de pensii”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Totodată, Adrian Câciu a precizat că decizia referitoare la pensiile militare va fi anunțată după ce va exista o dezbatere în acest sens în coaliția de guvernare.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW