Wednesday, October 20, 2021
Jurnalism corect


Ministrul de Externe, încrezător după alegerile din Republica Moldova: Este o victorie a democrației. România așteaptă cu interes colaborarea cu noul Guvern

By Matthew Garvey , in Republica Moldova Stirile zilei , at 12 iulie 2021

Bogdan Aurescu susține că rezultatul alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova ar reprezenta o victorie a democrației. Ministrul de Externe arată că România așteaptă cu interes să colaboreze cu noul Guvern de la Chișinău, pro-european și pro-democratic.

Într-adevăr, ieri(n.r. duminică, 11 iulie), în Republica Moldova, cetăţenii au votat cu o majoritate clară, o majoritate copleşitoare, în favoarea forţelor pro-europene, pro-democratice şi pro-reformă. Este o victorie a democraţiei, prin care cetăţenii Republicii Moldova s-au exprimat în favoarea consolidării statului de drept, a unor instituţii democratice puternice şi, de asemenea, în favoarea accelerării şi eficientizării luptei împotriva corupţiei. Este o victorie foarte importantă: aproape 53% dintre voturi pentru acţiunea pro-europeană şi pro-democratică în Republica Moldova. Romania aşteaptă cu interes să colaboreze cu noul Guvern, un Guvern pro-european, pro-democratic şi pro-reformă al Republicii Moldova şi să continue colaborarea cu Preşedintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, care are o agendă foarte clar orientată spre reformă. Va avea acum în Guvern un bun partener pentru realizarea procesului de reformă”, a declarat Bogdan Aurescu, luni, înainte de reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre UE (CAE), citat de News.ro.

Ministrul de Externe susține că implementarea agendei reformatoare în Republica Moldova, în concordanță cu Acordul de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, ar reprezenta unica garanție pentru dezvoltarea țării și pentru prosperitatea cetățenilor.

România va continua să susţină autorităţile din Republica Moldova în procesul de realizare a aspiraţiile pro-europene şi pe calea reformelor”, a adăugat ministrul.

Partidul Acțiune și Solidaritate, formațiunea de orientare pro-europeană a președintelui Maia Sandu, a câștigat alegerile parlamentare anticipate și obținut majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit rezultatelor parțiale după centralizarea a 99,72% dintre secțiile de votare, PAS înregistrează 52,68% dintre voturi în timp ce Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, afiliat Moscovei, 27,26%.

Sursă foto: MAE

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW