Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Externe, discuții cu noul ambasador al SUA despre eliminarea vizelor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit sâmbătă pe noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman. Cei doi au discutat mai multe subiecte importante, unul dintre acestea fiind obiectivul României de a accede la Programul Visa Waiver.

„Ministrul Bogdan Aurescu a transmis ambasadorului Statelor Unite urări călduroase de bun-venit cu ocazia revenirii acestuia în România, exprimând satisfacția părții române pentru menținerea neîntreruptă a reprezentării diplomatice americane, la nivel de ambasador, la București. De asemenea, i-a urat noului ambasador mult succes în îndeplinirea mandatului său și l-a asigurat de tot sprijinul MAE și al său personal în acest scop”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Bogdan Aurescu și ambasadorul agreat al SUA au făcut o trecere în revistă a priorităților din relația bilaterală, în pregătirea dialogului politico-diplomatic din 2020, când se vor îndeplini 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale.

„Cu prilejul întâlnirii la cel mai înalt nivel, domeniile Parteneriatului Strategic, de interes prioritar comun, au fost extinse, iar ministrul Bogdan Aurescu a arătat că este necesar un proces continuu de follow-up, care să permită implementarea deplină a deciziilor strategice adoptate, inclusiv în domeniul securității energetice și în domeniul 5G. Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul agreat al SUA au realizat o trecere în revistă a priorităților din relația bilaterală, în pregătirea dialogului politico-diplomatic din 2020, când se vor împlini 140 de ani de la stabilirea relațiilor bilaterale. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reamintit aspectele abordate în discuția recentă foarte bună cu secretarul de stat al SUA”, precizează sursa citată.

Potrivit MAE, noul ambasador al SUA la București  „a exprimat angajamentul său ferm de a contribui la dezvoltarea puternică a Parteneriatului Strategic, subliniind aprecierea de care România se bucură din partea Președintelui Donald Trump și la nivelul întregii Administrații a SUA și menționând că „România nu poate avea un prieten mai bun decât SUA”.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW