Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Externe din Ungaria vine marți la București

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 26 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu îl primește marți, la București, pe omologul său din Ungaria Péter Szijjártó, pe fondul tensiunilor dintre cele două state. Întâlnirea are loc cu doar câteva zile înainte de celebrarea de către România a centenarului Tratatului de la Trianon, prin care s-a consfințit oficial întregirea țării. 

Oficialii vor susține o conferință de presă la sediul MAE, începând cu ora 11:00.

Relațiile dintre România și Ungaria s-au tensionat în contextul apariției în spațiul public a Planului Kos Kiraly, un document programatic prin care partea maghiară își asumă revitalizarea economică pentru cetățenii maghiari din România, iar nu pentru toată populația din Transilvania, așa cum s-a sugerat la demararea sa în 2017.

De altfel România a reacționat prin ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, care a sugerat că implicarea Guvernului Ungariei în Transilvania se face fără un acord bilateral și fără a fi îndeplinite condițiile legale. Totodată, Aurescu a lăsat să se înțeleagă că partea maghiară invocă pentru susținerea acestui program un acord verbal primit de la fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Sursa foto: mae.ro

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *