Monday, September 27, 2021
Jurnalism corect


Ministrul de Externe, despre restricțiile pe care românii le au dacă merg în alte țări: Sunt opt state din UE / E greu de anticipat dacă vor fi şi alte state care vor introduce România pe o astfel de listă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 8 iulie 2020 Etichete: , ,

Conform ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în acest moment sunt opt state care au introdus măsuri de izolare pentru români și că lista acestor țări se va schimba în funcție de situația epidemiei în România.  

“Sunt opt state din UE care au introdus deja măsuri de restricţionare de diverse forme, inclusiv cu obligativitate de autoizolare. Sunt variaţiuni de la stat la stat, nu există un standard omologat. Sunt state care impun această obligaţie de autoizolare, sunt state cum este Lituania, de exemplu, care recomandă autoizolarea, 14 zile sau Slovacia care spune puteţi intra pe teritoriul Slovaciei dacă prezentaţi un test negativ făcut în ultimele patru zile, staţi cinci zile în autoizolare, la finalul celor cinci zile mai faceţi un test care dacă este negativ puteţi călători liber prin Slovacia sau cazul Maltei care interzice complet în momentul ăsta intrarea cetăţenilor români pe teritoriul său. E greu de anticipat dacă vor mai fi şi alte situaţii, dacă vor fi şi alte state care vor introduce România pe o astfel de listă, totul depinde de evoluţia epidemiologică din România”, a spus Bogdan Aurescu, la Digi24.

Referitor la situația muncitorilor români din diaspora, Aurescu spune că nu sunt foarte dese solicitările de asistență consulară.

“Din păcate, situaţia celor care solicită asistenţa consulară nu este atât de numeroasă, nu avem atât de multe solicitări de asistenţă consulară. Pentru noi este foarte important ca cetăţenii români care se află într-o situaţie de dificultate, indiferent de ipoteza în care se află, inclusiv din această categorie, să ceară misiunii diplomatice, oficiului consular, sprijinul. De foarte multe ori misiunile noastre diplomatice s-au autosesizat, au văzut informări în presă sau au primit informaţii pe alte canale şi au abordat autorităţile locale, regionale, centrale, au intrat în legătură cu asociaţii profesionale, au vizitat fermele sau locaţiile unde s-au întâmplat astfel de situaţii şi au făcut tot felul de demersuri pentru a clarifica situaţia, pentru a obţine un regim de control mai strict, uneori chiar şi pentru a închide spaţii de cazare necorespunzătoare aşa cum s-a întâmplat în Austria într-un caz”, a mai declarat ministrul Afacerilor Externe.

sursa foto: MAE

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW