Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Culturii s-a reinfectat cu COVID-19

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 13 ianuarie 2022

Lucian Romașcanu, ministrul social-democrat al Culturii, s-a reinfectat cu COVID-19. El a anunțat joi, 13 ianuarie, că a intrat în izolare până luni. Ministrul a mai fost infectat cu SARS-CoV-2 în luna noiembrie 2020.

„După revenirea dintr-un scurt concediu, în vederea reluării activităților curente, am făcut un test RT-PCR care s-a dovedit a fi… pozitiv. Sigur că m-am izolat imediat urmând un regim de tele-muncă până luni, când expiră carantina legală.

Am mai avut un episod de Covid19 în noiembrie 2020, sunt vaccinat cu două doze, m-am protejat rezonabil, totuși Omicron se descurcă mai bine… Simptomele sunt minime, analizele OK, abia aștept întoarcerea între colegi”, a anunțat Romașcanu pe contul său de Facebook.

Social-democratul a menționat că regretă că a ratat „una dintre cele mai frumoase, dacă nu cea mai frumoasă săptămână din anul unui ministru, săptămâna ce cuprinde Ziua Culturii Naționale”.

„Am lipsit de la decorarea cu Ordinul Steaua României de la Cotroceni a marelui Gheorghe Zamfir și a legendarului actor Constantin Codrescu, printre alții, la propunerea Ministerului Culturii. Am ratat un superb concert al Orchestrei Metropolitane București sub bagheta lui Daniel Jinga, cu Paula Seling, la Buzău.

Am ratat întâlniri deosebite cu omologul meu Sergiu Prodan de la Chișinau (ciudat, o singură cultură, doi miniștri…), cu membri ai Academiei Române, și, cel mai trist, am ratat prezența la superbul spectacol ce va avea loc sâmbătă, pe 15 ianuarie, la Teatrul Național, dedicat Zilei Culturii Naționale.

La TNB va concerta orchestra Operei Naționale sub bagheta lui Tiberiu Soare împreună cu artiști ai Operei, vor recita actori de calibru români și moldoveni, va fi minunat! Vă invit să urmăriți pe TVR sau la Radio Romania Cultural evenimentul. În rest, să avem sănătate și să ne revedem curând!”, se mai arată în postare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW