Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Culturii, după incidentul de la Biblioteca Națională: Mă interesează dacă s-a respectat regulamentul de ordine interioară

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorgiu, a transmis, luni, că a dispus un control la Biblioteca Națională, după ce conducerea instituției a autorizat organizarea unei petreceri de revelion în sediul clădirii. Principala problemă sesizată de ministru este că mobilierul din sala Atrium a fost distrus.

Am luat decizia de a extinde perioada de control, de la 16 decembrie până la 1 ianuarie, pentru că am avut informaţii că au mai avut loc evenimente nocturne şi în a doua parte a lunii decembrie şi, de aceea, vreau să verific aceste informaţii. Imaginile sunt deja publice, sunt foarte uşor de văzut de oricine. Mă interesează, în primul rând, dacă s-a respectat regulamentul de ordine interioară. Practic, aceste evenimente au loc în baza unui ordin de ministru dat de predecesorul meu. Acest ordin de ministru are rolul de a ajuta instituțiile să facă venituri proprii, dar, sigur, sunt anumite condiţii care trebuie respectate – evenimentele trebuie să fie cu tentă culturală şi noi trebuie să verificăm dacă s-au respectat aceste condiţii, pentru că trebuie să păstrăm ideea de instituţie culturală în tot ceea ce înseamnă instituţie subordonată Ministerului Culturii”, a spus Bogdan Gheorghiu.

Imaginile de după petrecerea de la Biblioteca Națională au fost făcute publice de deputatul USR Iulian Bulai, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Facebook Iulian Bulai

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW