Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Costache, plan de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul crizei de coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a prezentat, marți, planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor, în contextul crizei provocate de răspândirea coronavirusului. 

Ultimele măsuri anunțate de Ministerul Sănătății

În perioada următoare vor fi limitate internările programate în spitale, în funcție de gradul de ocupare al paturilor și de evoluția epidemiologica locală.

De acum, spitalele au obligația să raporteze zilnic în sistemul electronic centralizat al Centrului de coordonare situația ocupării paturilor.

„Această măsură se impune atât pentru a asigura capacitatea de preluare a cazurilor de către spitale, cât și pentru gestonarea corectă și eficientă a resurselor materiale și umane. Se va asigura o comunicare publică adecvată pentru ca, în această perioadă, publicul să se adreseze spitalelor doar pentru situații de urgență. Se urmărește evitarea aglomerărilor în unitățile sanitare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

De asemenea, s-a stabilit o rețea suport pentru spitalele de boli infecțioase.

„În funcție de contagiozitatea cazurilor non-coronavirus se vor stabili spitalele de suport în care să fie transferați pacienți din Spitalul de Boli Infecțioase. Într-o primă fază, se recomandă ca spitalele de suport sa nu fie reprezentate de spitalele importante de urgenta din zona, care pot asigura asistenta medicala pentru celelalte urgente medico-chirurgicale. Pot fi incluse in reteaua de Spitale de suport si spitale din alte judete preponderent cele cu Sectii de Boli Infecțioase, precum si spitalele din alte rețele, decat ale Ministerului Sanatatii ( Ministerul Transporturilor, Ministerul Apararii Nationale, Spitale Private)”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info to that Topic: mainnews.ro/ministrul-costache-plan-de-masuri-pentru-pregatirea-spitalelor-in-contextul-crizei-de-coronavirus/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *