Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Cîțu anunță prelungirea până în octombrie a unor facilități fiscale

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 iunie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat, joi seară, că o parte din facilitățile economice care au fost aplicate companiilor pe perioada pandemiei vor fi prelungite până în octombrie.

Aceste măsuri urmau să să expire la sfârșitul lunii iunie, însă vor fi prelungite până pe 25 octombrie, a anunțat ministrul de Finanțe.

„Am să prelungesc câteva dintre măsurile pe care le aveam până la 25 iunie. În ceea ce priveşte popririle, executările silite pentru companii, persoane fizice, vom merge cu ele până în 25 octombrie şi, în acelaşi timp, şi cu impozitul specific pentru a ajuta şi industria HoReCa. Acestea sunt lucruri pe care le vom prelungi până la 25 octombrie”, a declarat Florin Cîțu, la Digi24.

Potrivit ministrului Cîțu, sunt 4.000 de companii care beneficiază de programul IMM Invest.

„IMM Invest a ajuns acum două zile la 4.000 de companii care au primit bani. Vorbim deja de un plafon care se duce spre 4 miliarde. Deja începe să accelereze, estimez că la începutul săptămânii viitoare vom avea 10.000 de companii. Ca o comparaţie, anul trecut erau în România 25.000 de IMM care aveau credite”, a declarat Cîţu.

Conform ministrului de Finanțe, în total vor fi  40.000 de companii care vor avea acces la creditele IMM Invest.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW