Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Bode: România contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 15 august 2022

Lucian Bode, ministrul de Interne, a transmis luni, 15 august, cu ocazia Zilei Marine, că România contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, referindu-se în același timp și la marinarii de pretutindeni, care ssunt asociați cu patriotismul și curajul, trezind admirație și respect”, în special în contextul războiului din Ucraina.

„Ziua de 15 august are o valoare istorică și spirituală aparte, fiind un moment de sărbătoare prin care marcăm, an de an, Ziua Marinei Române și praznicul Adormirii Maicii Domnului.

Marinarii de pretutindeni sunt asociați cu patriotismul și curajul, trezind admirație și respect, cu atât mai mult într-un context geopolitic complicat, când importanța strategică a Mării Negre, atât din punct de vedere militar cât și economic, este și mai evidentă.
România este parte a alianței Nord-Atlantice, statut care ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă, iar din această perspectivă România are un rol important în mecanismul comun al NATO pentru asigurarea securității statelor membre și stabilității regionale.
Acest statut presupune colaborare, cooperare, asumare și implicare, fie că vorbim de relațiile instituționale dintre structurile naționale sau de legăturile cu partenerii internaționali”, a transmis Bode, luni.

El a felicitat Garda de Coastă, pentru modul în care își desfășoară activitatea, cu atât mai mult în aceste momente complexe din perspectiva provocărilor la adresa securității frontierelor naționale.

„Faptul că Garda de Coastă, alături de celelalte structuri din arhitectura sistemului de ordine publică și securitate națională își face datoria la cele mai înalte standarde este un fapt îmbucurător în perspectiva atingerii unuia dintre obiectivele strategice ale României: aderarea la spațiul Schengen”, a subliniat ministrul.

Bode a mai declarat că țara noastră contribuie consistent la securitatea Uniunii Europene, de aceea aderarea țării noastre la Spațiul Schengen, în cel mai scurt timp, reprezintă urmarea firească a acțiunilor noastre de până acum.

„Garda de Coastă este o structură europeană, matură, pe care noi și partenerii noștri ne putem baza în situații dificile.

Avem încredere în profesionalismul de care dau dovadă angajații acestei structuri în misiunile încredințate, care au ca unic obiectiv asigurarea securității spațiului maritim național, dar și regional.

Le mulțumesc și îi felicit pentru modul în care își fac datoria față de România, și pentru eforturile depuse în sprijinul apărării valorilor și al principiilor democratice pe care se clădește suveranitatea, independența și libertatea statelor”, conchide mesajul.

În ziua de 15 august Biserica Ortodoxă prăznuieşte Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare. Pe 15 august este celebrată şi Ziua Marinei, Sfânta Maria fiind ocrotitoarea marinarilor. La malul mării, dar şi în oraşele dunărene sunt organizate, de Sfânta Maria, manifestări religioase, artistice şi culturale.

Adormirea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mare este una dintre cele mai importante sărbători creştine. An de an, ziua de 15 august e dedicată procesiunilor cu icoane şi pelerinajelor, dar şi manifestărilor artistice.

Foto: Lucian Bode/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW