Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul apărării: Vom continua să sprijinim Ucraina atât cât va fi nevoie

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2023 Etichete: ,

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a participat, joi, la cea de-a treia ediţie a conferinţei internaţionale „Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development”, unde discuţiile au fost axate pe importanţa dezvoltării noilor tehnologii şi a sistemelor fără pilot şi pe impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra mediului de securitate internaţional. El a mai precizat că România va continua să sprijine Ucraina atâta timp cât va fi nevoie.

„Am participat, astăzi, la cea de-a treia ediţie a conferinţei internaţionale «Unmanned Systems Forum. Smart Approach, Fast Development». Dezbaterile s-au axat nu doar pe importanţa dezvoltării noilor tehnologii şi a sistemelor fără pilot, ci şi pe impactul pe care războiul din Ucraina îl are asupra mediului de securitate internaţional, la un an de la izbucnirea acestuia, cu accent pe regiunea Mării Negre. Vom continua să sprijinim Ucraina atât cât va fi nevoie, pentru că poporul român crede într-un sistem internaţional bazat pe reguli, nu pe agresiune. Deciziile care s-au luat în România în ultimii peste 30 de ani fac să fim de partea bună a istoriei, a democraţiei şi a libertăţii”, a scris Angel Tîlvâr, joi pe Facebook.

Ministrul Apărării a adăugat că utilizarea dronelor în războiul declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina a confirmat, încă o dată, importanţa sistemelor fără pilot în războiul modern.

„Pe de altă parte, a evidenţiat şi probleme de natură etică şi legală privind folosirea acestora în conflicte armate, cum ar fi protejarea civililor sau identificarea cu precizie a combatanţilor şi non-combatanţilor. România acordă o atenţie deosebită dezvoltării capabilităţilor pentru apărare, astfel încât să putem răspunde în mod adecvat noilor provocări de securitate care se manifestă în regiunea noastră”, a mai spus Tîlvăr.

Sursa foto: Ministerul Apărării

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW