Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării naționale, întâlnire cu adjunctul şefului Misiunii Diplomatice a SUA la Bucureşti

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 12 martie 2024 Etichete: , ,

Marți, la sediul Ministerului Apărării Naționale, ministrul Angel Tîlvăr s-a întâlnit cu adjunctul șefului Misiunii Diplomatice a SUA la București, Michael Dickerson.

”În cadrul întâlnirii, au fost abordate mai multe elemente de interes referitoare la mediul actual de securitate, fiind pus un accent deosebit pe evoluţiile din Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice. Cu acest prilej, ministrul Apărării naţionale a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii pe dimensiunea de apărare, apreciind, în context, angajamentul constant al SUA pentru întărirea securităţii în regiunea Mării Negre”, a transmis, marţi, MApN, într-un comunicat de presă.

Ministrul Angel Tîlvăr consideră că Parteneriatul Strategic dintre România și SUA în domeniul apărării este crucial pentru ambele țări, furnizând o colaborare solidă în fața amenințărilor de securitate la nivel regional și global.

”De asemenea, prezenţa militarilor americani pe teritoriul României consolidează angajamentul comun în menţinerea stabilităţii regionale”, a subliniat ministrul Angel Tîlvăr.

Conform comunicatului MApN, cei doi oficiali au subliniat necesitatea de a continua eforturile comune pentru finalizarea proiectelor majore de înzestrare, inclusiv prin schimbul de expertiză și tehnologie, în vederea modernizării Armatei României, sporirii interoperabilității și consolidării capacității de răspuns la amenințările de securitate din zona Mării Negre.

În lumina conflictului armat între Federația Rusă și Ucraina, s-a accentuat importanța acordării continue a asistenței de securitate.

De asemenea, a fost reconfirmat sprijinul total al României pentru progresul Republicii Moldova pe calea europeană.

”În ceea ce priveşte colaborarea în domeniul apărării, doresc să subliniez nivelul excelent de dialog şi interacţiune cu Republica Moldova, precum şi disponibilitatea de a răspunde solicitărilor de sprijin”, a afirmat ministrul român al apărării.

La finalul întâlnirii, ministrul Tîlvăr a evidențiat că 2024 marchează un moment aniversar, cu sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO și împlinirea a 75 de ani de la semnarea Tratatului Alianței Nord-Atlantice. Consolidarea dialogului la nivel politic și menținerea unei coordonări solide în domeniul apărării reprezintă avantaje strategice ale Alianței în abordarea provocărilor regionale și globale.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW