Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării: Militarii sunt şi vor fi implicați total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut/ Mesaj către români

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a postat un mesaj pe Facebook prin care dă asigurări că militarii sunt și vor fi implicați total în ceea ce presupune apărarea României, „în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac”, precizând că virusul Covid-19 este inamicul global al tuturor statelor „fie că sunt țări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO”.

„Doresc să transmit acest mesaj atât militarilor activi și în rezervă cât și populației. Indiferent de regiunea țării unde vă desfășurați activitatea profesională ori unde locuiți, chiar dacă sunteți în afara granițelor țării, trebuie să fim uniți în această perioadă dificilă atât pentru populație cât și pentru autoritățile care se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită în istoria contemporană a României.

De-a lungul istoriei, poporul român laolaltă cu Armata și instituțiile statului a depășit toate momentele de cumpănă.

Vă asigur că militarii sunt şi vor fi implicați total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac. Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor: fie că sunt ţări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării: Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul este să stați acasă

Ministrul susține că principala strategie pe care o pot aplica românii în lupta cu virusul Covid-19 și singura care s-a dovedit eficientă este statul acasă.

„Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care și-a dovedit eficiența, este să stați acasă, să evitați cât se poate de mult apropierea de alte persoane și mai ales… să vă protejați. De fiecare dată când reveniți acasă sau vă întâlniți cu prietenii și cunoscuții, nu dați mâna și nu vă îmbrățișați. Spălați-vă pe mâini de fiecare dată când aveți ocazia, cât mai des și obligatoriu de fiecare dată când reveniți acasă”, a mai transmis Ciucă.

Nicolae Ciucă, mesaj către militarii români: Protejați țara!

Ministrul Apărării Naționale a făcut un apel către militarii Armatei Române, cărora le transmite să se protejeze, să își protejeze familiile dar și țara.

„Fac un apel către militarii Armatei României. Sunteți pregătiți pentru a acționa atunci când țara are nevoie de voi. Sunteți bravi, profesioniști, dedicați poporului român! Sprijiniți în continuare autoritățile în această luptă inegală cu un inamic nevăzut. Protejați-vă pe voi, protejați-vă familiile protejați țara!”, susține Ciucă.

Totodată, Nicolae Ciucă le-a transmis un mesaj și cetățenilor români, cărora le recomandă să respecte sfaturile autorităților și să accepte decât informații din surse sigure.

„Dragi români,
respectați sfaturile autorităților, nu acceptați decât informații din surse sigure și, din nou, vă rog să stați în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiți domiciliul dacă nu aveți un motiv întemeiat. Dacă nu avem o urgentă, nu văd un motiv să ieșiți din casă. Trebuie să ne protejăm nu neapărat pe noi ca indivizi, ci societatea, pe toți cei din jurul nostru. Ce este sigur, așa cum observăm deja în alte țări, dacă nu sunt respectate sfaturile autorităților își pierd viața sute de persoane.
Știu că nu este ușor, dar împreună vom depăși această perioadă. Învingătorii sunt cei care scriu istoria.
Doar uniți, respectând măsurile impuse de autorități, vom învinge acest inamic nevăzut”, a încheiat Ministrul Apărării Naționale.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/ministrul-apararii-militarii-sunt-si-vor-fi-implicati-total-in-ceea-ce/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW