Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, întâlnire cu ministrul Economiei: Revitalizarea industriei naționale de apărare reprezintă un obiectiv strategic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 8 noiembrie 2022 Etichete: ,

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a transmis marți, 8 noiembrie, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, că „o mare parte” din fondurile alocate pentru înzestrarea Armatei se îndreaptă către operatorii români din industrie și a menționat că cele două instituții își asumă „revitalizarea industriei naționale de apărare”. 

Reprezentanții Ministerului Apărării și Ministerului Economiei au analizat, marți, „posibilitățile de fructificare la maximum de către agenții economici din industria națională de apărare” a viitoarelor contracte de modernizare și înzestrare ale Armatei, în condițiile în care, din anul 2023, bugetul Armatei va fi de 2,5% din PIB, iar peste 25% dintre aceste fonduri vor fi alocate investițiilor.

MApN a promis că, „în măsura în care au capacitatea necesară”, operatorii români vor primi contracte de înzestrare ale Armatei.

În caz contrar, reprezentanții Ministerului au dat asigurări că, prin intermediul parteneriatelor cu producători internaționali, mai multe produse „pentru care nu există capacitatea și know-how-ul necesare” vor fi realizate în țară.

Resursele bugetare asigurate armatei noastre au permis planificarea și implementarea unui ambițios program de înzestrare și de consolidare a capabilităților de apărare ale țării noastre. Am început investiții serioase în echipamente moderne, în tehnică de ultimă generație, în infrastructură la nivelul standardelor NATO, care vor continua într-un ritm și mai susținut, conform planurilor deja aprobate.

O mare parte din acest efort bugetar se îndreaptă, în mod firesc, către economia națională, care participă din ce în ce mai mult la implementarea proiectelor majore de înzestrare, dar ne dorim să facem mult mai mult în acest domeniu”, a transmis Angel Tîlvăr, ministrul Apărării.

Ministrul a mai precizat că „revitalizarea industriei naționale de apărare reprezintă un obiectiv strategic, de interes național, pe care Ministerul Apărării Naționale îl asumă în mod solidar cu Ministerul Economiei”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW