Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, în mesajul de Paşte: Suntem alături de poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2022

Ministrul Apărării, social-democratul Vasile Dîncu, a transmis sâmbătă, 22 aprilie, în mesajul de Paşte, că „suntem alături de poporul ucrainean, greu încercat de un război nedrept, nemeritat și absurd”. Totodată, ministrul se adresează militarilor, personalului civil din MApN, dar și celor aflaţi în misiuni în străinătate și veteranilor.

„Fie ca Lumina Sfântă care vestește Învierea Domnului să găsească fiecare familie de militar – activ, în rezervă, în retragere, veteran de război, fiecare familie a personalului civil care lucrează în Ministerul Apărării Naționale și fiecare familie de român, oriunde s-ar afla, în pace, liniște și bucurie!

Mulțumiri speciale doresc să transmit militarilor români aflați la datorie, în misiuni internaționale, departe de casă și familii, precum și militarilor aliați care se află în țara noastră, pentru a ne fi alături în aceste momente de încercare pentru securitatea regiunii. Eforturile lor înseamnă liniștea noastră, a tuturor, mai ales în aceste vremuri în care pacea regiunii noastre este tulburată de invazia Rusiei în Ucraina vecină.

Sfintele Sărbători să îi găsească în liniște și cu sănătate pe toți bravii noștri veterani supraviețuitori ai cei celui de-Al Doilea Război Mondial, pe militarii răniți în misiunile executate în teatrele de operații sau pe teritoriul național”, a precizat ministrul Apărării.

De asemenea, el subliniază că suntem alături de poporul ucrainean, „greu încercat de un război nedrept, nemeritat și absurd, purtat cu un invadator care amintește, prin brutalitatea și cruzimea sa, de vremuri pe care le credeam trecute”.

„Din păcate, mulți, revoltător de mulți civili ucraineni și-au pierdut viața ca urmare a agresiunii ruse și milioane de cetățeni ai Ucrainei au luat calea pribegiei. Mulți dintre acești refugiați primesc Lumina Sfântă aici, în România, unde sunt bineveniți”, potrivit mesajului.

În fine, ministrul mulțumește tuturor românilor pentru încrederea pe care o au în Armată și pentru sprijinul constant pe care îl dau instituției.

„Asigurăm fiecare cetățean al României că apărarea patriei noastre este în mâini sigure, că militarii noștri au fost, sunt și vor fi mereu la datorie, pentru a asigura pacea, liniștea, integritatea, unitatea și suveranitatea țării noastre.

Să primim în unitate și bună înțelegere vestea Învierii Mântuitorului și să privim viitorul cu incredere că vom trece peste orice greutăți, așa cum am făcut-o întotdeauna”, conchide mesajul social-democratului.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *