Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, despre bruiajul efectuat de Rusia: „Cel mai mult are de suferit navigaţia maritimă”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 mai 2024 Etichete: , ,

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că România urmărește cu atenție problema bruiajului efectuat de ruși și este preocupată de această situație. El spune că acesta este comportamentul Rusiei în regiune de ceva timp, nu doar recent”, conform News.ro.

Ministrul Apărării a fost întrebat marți, în cadrul unei conferințe de presă organizate la finalul vizitei sale în Turcia, cum reacționează România la bruiajul efectuat de ruși, care afectează zonele navale și aeriene.

”Evident, astfel de acţiuni pun în sistem de atenţie pe cei care sunt obligaţi şi care au posibilitatea să monitorizeze astfel de incidente. Evident, cel mai mult are de suferit navigaţia maritimă, motiv pentru care şi astăzi, în discuţiile pe care le-am avut cu domnul Guler, ministrul Apărării din Turcia, componenta de siguranţă în ceea ce priveşte navigaţia pe Marea Neagră a ocupat un loc important pe agendă. În acest sens, vreau să vă spun că ne dorim şi probabil că în iulie Iniţiativa de deminare pe Marea Neagră va deveni operaţională. Discuţiile pe acest proiect sunt mai mult decât avansate, suntem la nivel de detalii tehnice. Şi tot astăzi, ca urmare a propunerii pe care am avut-o din partea Turciei cu ceva vreme în urmă, am comunicat faptul că cel de-al doilea vânător de mine care va intra în dotarea Armatei României se va opri pentru o perioadă pentru pregătire şi pentru integrarea în acest format”, a declarat ministrul Apărării.

El a subliniat că acest tip de comportament al Rusiei în regiune durează de mult timp și nu este o noutate.

”Evident că ne preocupă, evident că nu ne dorim aşa ceva şi monitorizăm, dar este felul în care Rusia se comportă în regiune nu de acum, ci de mai multă vreme”, a explicat Angel Tîlvăr.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW