Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii: Vom continua să acordăm sprijin fermierilor. Măsurile vor domoli creșterea prețurilor

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2022

Adrian Chesnoiu a anunțat, la finalul ședinței de Guvern de joi, 21 aprilie, că Executivul va acorda un sprijin de 454 de milioane de lei pentru fermierii din sectorul zootehnic. Ministrul Agriculturii susține că intervențiile făcute de statul român vor domoli tendința de creștere a prețurilor la alimente.

În ședința de Guvern de joi a fost aprobată o Ordonanță de Urgență prin care a fost constituit cadrul legal pentru un nou pachet de sprijin pentru fermierii din sectorul zootehnic.

Concret, crescătorii de bovine ar urma să beneficieze de aproximativ 170 de milioane de lei prin intermediul schemei de ajutor de stat anunțată de ministrul Agriculturii. Totodată, mai sunt prevăzute fonduri pentru crescătorii de suine – 177 de milioane de lei – și cei din sectorul avicol – 116 milioane de lei.

Vom continua să acordăm sprijin susținut fermierilor noștri pentru că este o perioada complicată, trebuie să fim solidari, să ne asigurăm că trecem cu bine peste aceste sincope în activitatea fermierilor români și sprijinul acordat de Guvern trebuie să fie susținut și continuu”, a declarat Adrian Chesnoiu, în cadrul unui briefing de presă organizat la Palatul Victoriei.

Ministrul Agriculturii a amintit că Guvernul a lansat pachetul Sprijin pentru România, are în derulare mai multe scheme de ajutor de stat pentru fermieri și a aprobat Ordonanța de Urgență pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze.

Toate aceste măsuri vor atenua în timp și vor domoli tendința de creștere a prețurilor. Principalul nostru deziderat este asigurarea nivelului de producție constant, dacă avem nivel de producție constant, presiunea pe asigurarea cu produse alimentare este scăzută și nu mai antrenează creșteri de prețuri”, a explicat ministrul.

Oficialul a mai precizat că „intrăm în sezonul și în perioada legumelor românești”, ceea ce va duce la o scădere a prețurilor la alimente.

CITEȘTE ȘI: Guvernul alocă astăzi 450 de milioane de lei, sumă de care vor beneficia 95.000 de fermieri care au fost afectaţi de efectele pandemiei de COVID-19

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *