Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii: Secetă ca acesta nu a mai fost de 50-60 de ani

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, că seceta din acest an este fără precedent în ultimii 50-60 de ani. Totodată, oficialul a subliniat că duce o campanie de încurajare a fermierilor să își asigure culturile împotriva fenomenelor meteo extreme.

„E o secetă extremă şi puternică, ce s-a instalat în această parte a Europei, nu numai în România, care se suprapune acestei crize a evoluţiei pandemiei COVID. (…) Secetă ca anul acesta, spun specialiştii, nu a fost de 50-60 de ani”, a afirmat Adrian Oros, citat de Agerpres.

Ministrul a mai spus că până acum sunt înregistrate 1,4 milioane de hectare de culturi afectate de secetă.

„În afară de faptul că-i despăgubim, încercăm să-i încurajăm pe fermieri – pentru că sunt şi alte fenomene climatice nefavorabile sau extreme care pot să le diminueze producţiile, grindină, inundaţii, îngheţ, ploi torenţiale, furtuni – încercăm să-i obişnuim să-şi asigure culturile. (…) Ministerul Agriculturii suportă 70% din poliţa de asigurare. În acelaşi timp, încercăm să negociem cu băncile să fie prinsă în poliţa de asigurare şi seceta, pentru că foarte multe bănci nu asigură pentru secetă sau acolo unde asigură pentru secetă, condiţiile pe care le impun în contracte nu sunt acceptate sau sunt foarte greu acceptate de fermieri”, a adăugat Adrian Oros.

Sursa foto: Facebook / Adrian Oros

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW