Friday, February 3, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii: România şi Europa nu se află în situaţia de a intra în criză alimentară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Ministrul Agriculturii Adrian Oros spune că România şi Europa nu se află încă în situaţia de a intra în criză alimentară.

“La această oră, România şi Europa nu se află în situaţia de a se bloca sau de a intra în criză alimentară. Coridoarele “verzi” de transport al alimentelor şi al inputurilor funcţionează. Noi monitorizăm zilnic stocurile, cât şi preţurile, dar mai ales problemele pe care agricultorii şi cei din industria alimentară le au, pentru că am creat o platformă de comunicare încă din prima zi cu tot ce înseamnă mediu asociativ şi în timp real ştim exact care sunt problemele apărute şi încercăm să le rezolvăm punctual. Chiar ieri (miercuri, 1 aprilie, n.r.) am avut o întâlnire la nivelul Guvernului cu tot ceea ce înseamnă mediul asociativ din agricultură şi industria alimentară unde fiecare a venit şi a prezentat problemele şi soluţiile pe care le gândesc ca în viitor să nu se întâmple ce prevesteau cele trei organizaţii mondiale, că s-ar putea ajunge şi la o criză alimentară. Sperăm să nu ajungem acolo”, a declarat Oros, joi, la Digi24.

Președinții agențiilor ONU și Organizației Mondiale a Comerțului au anunțat, miercuri, că există un risc de „penurie alimentară” pe piața mondială din cauza efectelor cauzate de Covid-19 în comerțul internațional și în lanțurile de aprovizionare cu alimente.

Cele trei organizații susțin că încetinirea circulației muncitorilor în industria agricolă și alimentară blochează numeroase agriculturi occidentale, iar întârzierile la granițe pentru containerele cu produse duce la „înroșirea produselor perisabile și creșterea risipei de hrană”.

sursa foto: Ziarul de Iași

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW