Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii, despre probleme cauzate de secetă: Fermierii vor primi despăgubiri

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 11 aprilie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că toți fermierii care vor fi afectați de secetă  urmează să primească despăgubiri de la bugetul de stat.

„I-am asigurat pe fermieri că toţi cei care vor suferi pagube din cauza secetei anul acesta vor primi despăgubiri pentru că aşa e normal. Comitetele pentru situaţii de urgenţă se vor întruni şi vor merge să evalueze dimensiunea pagubelor, astfel încât să avem o imagine cât mai obiectivă, să ştim exact câţi bani trebuie să alocăm, iar fermierii să fie despăgubiţi.

De asemenea, ministrul a dat asigurări că există o preocupare în cadrul Guvernului pentru modernizarea și extinderea instalațiilor de irigații. Totodată, fermierii sunt îndrumați să încheie contracte pentru apă.

„Ne preocupăm acum ca pe toate suprafeţele irigabile să fie apă suficientă. Am alocat bani atât pentru modernizarea infrastructurii principale cât şi pentru extinderea infrastructurii secundare, precum şi pentru plata apei şi a curentului până la pompele de punere sub presiune. Îi îndrumăm pe fermieri să facă cereri de încheiere a contractelor pentru ca apa să ajungă la culturi”, a declarat Adrian Oros, citat de Agerpres.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW