Monday, October 25, 2021
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii, despre interzicerea exporturilor: O să corectăm Ordonanța Militară

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Autoritățile se pregătesc să modifice anexa Ordonanța Militară numărul 8 care prevede categoriile de produse interzise la export în afara Uniunii Europene pe perioada stării de urgență. Ministrul Agriculturii a precizat că sunt vizate în special produse prelucrate.

„O să corectăm partea această din Ordonanţă (n.r. – Ordonanţa Militară numărul 8), putem modifica anexa, dacă efectul nu este cel scontat. Noi am stopat exporturile pentru cereale şi produse agroalimentare pentru a ne asigura că sunt suficiente stocuri pentru populaţie, dar, repet, interdicţia se referă doar la spaţiul extracomunitar. O să vedem care este impactul până luni (13 aprilie n.r.) şi o să dăm o altă ordonanţă prin care o să scoatem din listă, eventual, punctul 11, care conţine produse procesate. Săptămânal putem corecta câte ceva, în funcţie de evoluţia stocurilor. Vrem să monitorizăm foarte atent, astfel încât tot ce ne trebuie să rămână în ţară”, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Prin Ordonanța Militară numărul 8, în perioada stării de urgenţă, se va suspenda exportul extracomunitar pentru grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, ulei de seminţe şi zahăr.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW