Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii, acuzații grave cu privire la programul ”Tomata”: S-au dat spre plată foarte multe dosare fictive/ 417 dosare sunt la DNA doar în judeţul Olt

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Agriculturii Adrian Oros susține că Programul ”Tomata” a fost compromis, întrucât au fost finanţate foarte multe dosare fictive, adăugând că doar în judeţul Olt au fost trimise la DNA 417 de dosare.

”Acest Program «Tomata» a fost gândit în ideea ca în România să fie pe piaţă tomate româneşti, exact în perioada în care acestea nu se găsesc. Multă lume face tomate în câmp deschids, dar primăvara devreme sau toamna târziu acestea erau de import. Programul se derulează al patruleea an”, a afirmat Adrian Oros,, vineri, întro conferinţă de presă la Oradea.

Ministrul Agriculturii mai acuză că programul “Tomata” ar fi fost fraudat.

”În unele zone alte ţării s-a fraudat şi au reuşit să compromită şi acest program pentru că s-au dat spre plată foarte multe dosare ficrive. În judeţul Olt – un funcţionar de la Direcţia Agricolă ne-a sesizat că foarte multe dosare respinse de el pentru că nu erau conforme au fost trimise la plată. Am trimis Corpul de Control şi 417 dosare sunt la DNA doar în judeţul Olt, fiind plătite cu câte 3.000 de euro pe dosar bani care trebuiau să ajungă la cei care chiar şi-au făcut treaba”, a mai declarat ministrul Agriculturii.

Vezi și Sute de dosare la DNA după demararea programului Tomata, susținut de Liviu Dragnea. Oros: Banii au ajuns la şmecheri şi la clientela de partid

sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW