Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Sunt stocuri suficiente de alimente pentru Paște

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a ținut să îi liniștească pe români cu privire la stocurile de alimente pentru masa de Paște. Totodată, oficialul a precizat că Administrația Piețelor ar trebui să ia măsuri pentru a nu se crea aglomerație în piețele agroalimentare.

Într-o intervenție la DIGI24, ministrul a declarat că producătorii români au stocuri suficiente de legume, produse lactate, carne, ouă pentru masa de paște a populației.

„Există foarte multe stocuri, mai ales la producătorii români. Nu ştiu exact cum stau magazinele, dar producătorii români au stocuri de legume, de produse lactate şi lapte, de carne de vită, de ouă, de carne de pasăre şi, cu siguranţă, sunt suficienţi miei pentru masa de Paşte. Anul acesta am făcut o derogare în plus faţă de derogările pe care le dădeam de fiecare dată în perioada sărbătorilor pascale şi am permis autorizarea punctelor temporare de sacrificare la nivelul fermei, în prezenţa unui medic veterinar care să facă controlul ante şi post mortem al carcasei. Fiecare om se poate deplasa la ferma cea mai apropiată, acolo unde fermierul doreşte să facă acest lucru şi să-şi procure mielul de Paşte din cel mai apropiat punct.”

În ceea ce privește aglomerația din piețele agroalimentare din această perioadă, Adrian Oros a declarat că Administrația Piețelor trebuie să aplice procedurile decise prin Ordonanțele militare.

„În pieţe există Administraţia Pieţelor şi sunt nişte proceduri şi măsuri care trebuie impuse la fel ca şi în celelalte zone unde se face comerţ. Oamenii trebuie să intre în pieţe într-o anumită densitate, să poarte mănuşi, măşti, să menţină o distanţă socială legală şi se poate face comerţ civilizat şi în pieţe la fel de sigur ca în orice magazin mic, de colţ de stradă”, a declarat Adrian Oros la DIGI24.

Ministrul a făcut aceste declarații în contextul în care în piețele agroalimentare nu s-a respectat distanțarea socială între persoane, iar o parte a populației a intrat în panică din cauza zvonurilor privind apariția penuriei de alimente.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW