Thursday, September 23, 2021
Jurnalism corect


Ministrul afacerilor externe, despre menținerea vizelor de scurtă ședere în SUA: În acest moment rata de refuz este de 9-10%, limita fiind 3%

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 mai 2021

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a explicat că obligativitatea obţinerii vizelor de scurtă şedere pe teritoriul SUA pentru cetățenii români este cauzată de faptul că rata de refuz este în prezent de 9-10%, pragul pentru ridicare fiind de 3%.  

Oficialul a explicat că

„Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz. Plafonul ratei de refuz prevăzut de legislaţia americană – adică transpus în procente numărul de vize care nu sunt acordate  atunci când se fac aplicaţii pentru aceste vize de scurtă şedere în Statele Unite – plafonul acesta este de trei la sută din numărul total de solicitări. În momentul de faţă, noi nu suntem la acest plafon. În momentul de faţă suntem în jur de 9-10%, or, această situaţie  nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane, ci se referă exact la situaţia neîndeplinirii condiţiilor de către cetăţenii români, fiecare în parte, care aplică pentru a obţine  viză”, a afirmat Bogdan Aurescu duminică, la Prima Tv, citat de News.ro.

Oficialul a precizat că a discutat subiectul vizelor cu oficiali americani, iar în perioada imediat următoare vor lucra pentru a decela exact care sunt aceste motive pentru care sunt refuzate, iar în funcţie de acestea va avea loc o campanie de informare comună, astfel încât românii să ştie care sunt condiţiile de intrare în SUA şi să nu aplice dacă nu au şanse de a obţine viza.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW