Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Ministru de Externe: România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 februarie 2024

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut vineri, 9 februarie, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General ONU pentru Europa, Asia Centrală şi Americi, Miroslav Jenča, în care a reafirmat sprijinul României pentru Formula de Pace propusă de către Preşedintele Ucrainei, ca unic cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă. În plus, Odobescu a mai subliniat că România va asigura în continuare culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene.

„În perspectiva marcării a doi ani de la lansarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, oficialul român a evidenţiat imperativul sprijinului internaţional constant pentru Ucraina. A accentuat, de asemenea, nevoia unui sprijin solid şi continuu pentru Republica Moldova în vederea gestionării provocărilor hibride, în condiţiile în care Rusia recurge la acţiuni de destabilizare şi compromitere a parcursului european al acestei ţări”, arată MAE.

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a reafirmat sprijinul României pentru Formula de Pace propusă de către Preşedintele Ucrainei, ca unic cadru care poate conduce la o pace justă şi durabilă. A mai subliniat că România va asigura, în continuare, culoare sigure de export pentru cerealele ucrainene, sprijin apreciat de către oficialul ONU, se arată în comunicat.

„Programul Asistentului Secretarului General ONU Miroslav Jenča a mai cuprins consultări în cadrul Ministerului Afacerilor Externe cu secretarul de stat pentru afaceri globale şi strategii diplomatice, Traian Hristea, şi cu secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota. În cadrul discuţiilor, au fost abordate subiecte de interes regional şi global, printre care războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, situaţia de securitate din zona Mării Negre, evoluţiile din zona Balcanilor de Vest, Europa de Est şi Republica Moldova”, se mai arată într-un comunicat de presă al MAE.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW