Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Miniștrii de Finanțe din G7 au confirmat că vor plafona prețul petrolului rusesc / Declarația oficialilor omite detalii cheie ale planului

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 2 septembrie 2022

Țările membre Grupului celor Șapte (G7) au confirmat vineri, 2 septembrie, că vor impune un plafon de preț asupra petrolului rusesc, măsură menită să reducă veniturile cu care Moscova susține războiul din Ucraina, dar și să mențină fluxul de țiței, pentru a evita creșterile de preț, conform unui comunicat de presă consultat de Reuters. Declarația grupului a omis însă detalii cheie ale planului, cum ar fi prețul de plafonare, a menționat sursa citată. 

„Confirmăm astăzi intenția noastră politică, comună, de a finaliza și implementa o interdicție cuprinzătoare a serviciilor care să permită transportul maritim al țițeiului și produselor petroliere de origine rusă la nivel global”, au spus miniștrii G7.

Furnizarea de servicii de transport maritim, inclusiv asigurări și finanțare, ar fi permisă numai dacă mărfurile petroliere rusești sunt achiziționate la sau sub nivelul prețurilor „determinat de coaliția largă de țări care aderă și implementează plafonul de preț”, scrie sursa citată.

Astfel, mecanismul de plafonare ar urma să fie pus în practică în același timp cu embargoul european asupra importurilor de petrol din Federația Rusă.

Sursa foto: G7 / Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *