Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Transporturilor: Directorul acuzat de luare de mită va fi revocat din funcție / Daniel Manole este vizat de o anchetă a Corpului de control al MT

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 iunie 2021

Daniel Manole, directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor, va fi revocat din funcție în cursul zilei de joi, a informat instituția, relatează News.ro.

Cătălin Drulă a transmis, miercuri seară, că există o anchetă în derulare a Corpului de control la ARSVOM, după ce un vapor ucrainean s-a scufundat în Marea Neagră în luna martie, iar directorul a dispus retragerea unei nave plecate în misiune de salvare.

Am văzut într-un comunicat al DNA că a fost pus sub acuzare şeful acelei agenţii care ar trebui să salveze oamenii de pe mare, dacă vă aduceţi aminte cel cu barca care nu a reuşit să iasă din port, când s-a scufundat acel vapor ucrainean. Noi, în paralel, asta face coincidenţa, avem chiar acolo un Corp de control – pentru că m-am uitat şi m-a înfuriat atunci când acea navă nu a putut să meargă la intervenţie – şi mi s-a spus că nu poate să meargă pe vreme rea. Păi cum, noi cumpărăm şi dăm zeci de milioane pe o navă care, pe vreme rea, când ai nevoie să faci intervenţia, nu poate ieşi din port?”, a declarat Cătălin Drulă, la Antena 3, citat de News.ro.

Cătălin Drulă susține că raportul Corpului de control este în faza finală și că va fi pus curând la dispoziția anchetatorilor.

Directorul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM), din subordinea Ministerului Transporturilor, a fost reținut, fiind acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și constituire a unui grup infracțional organizat, au transmis miercuri procurorii DNA.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DNA: Director din cadrul Ministerului Transporturilor, reținut după ce ar fi primit mită în valoare de 2 milioane de lei

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *