Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Transporturilor a aprobat circulaţia trenurilor cu lucrători sezonieri către Austria/ Când va pleca primul tren

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Ministerul Transporturilor a emis Ordinul privind aprobarea Procedurii pentru circulația trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care se ocupă de îngrijirea persoanelor vulnerabile, între România și alte state membre ale UE, pe perioada stării de urgență.

”Prin acest ordin se aprobă procedura pentru circulaţia trenurilor de călători special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă cauzată de pandemia de COVID-19. Procedura este rezultatul discuţiilor purtate de către reprezentanţii MTIC cu cei ai Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai Ministerului Afacerilor Externe. Prin această procedură sunt stabilite obligaţiile care cad în sarcina fiecărei părţi implicate în transportul special comandat pe calea ferată al lucrătorilor sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri, al Ministerului Transporturilor.

Primul astfel de tren este programat să plece din Staţia CFR Timişoara, în data de 10 mai spre Viena (Austria). Al doilea tren va pleca în data de 13 mai, iar următorul în 17 mai, spre aceeaşi destinaţie.

În aceste mijloace de transport vor călători doar românii care au contracte de muncă în afara țării.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW