Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății vrea implicarea medicilor de familie în testarea pentru COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 decembrie 2021

Testarea SARS-CoV-2 la medicul de familie ar putea fi gratuită, după ce Ministerul Sănătăţii va creşte capacitatea de testare pentru depistarea virusului, prin dezvoltarea serviciilor în regim ambulatoriu.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii vineri, 3 decembrie, a avut loc o primă întâlnire între ministrul Alexandru Rafila şi reprezentanţii societăţilor profesionale ale medicilor de familie pentru identificarea soluţiilor privind testarea în cabinetele de medicină primară.

„Una dintre principalele urgenţe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienţii potenţial infectaţi COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum şi tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienţi. A fost o discuţie care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme”, a declarat ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila, la finalul întâlnirii,

În timpul discuţiilor s-a decis ca, în perioada următoare, direcţiile de sănătate publică să evalueze posibilităţile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie şi s-a convenit ca un pachet de testare să fie asigurat din fonduri publice, astfel încât testarea în cabinetul medicului de familie să fie gratuită pentru cetăţeni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/ministerul-sanatatii-vrea-implicarea-medicilor-de-familie-in-testarea-pentru-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW