Friday, May 27, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății va primi 22 milioane lei în următorii 3 ani pentru a creşte gradul de vaccinare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 august 2019 Etichete: ,

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă, că în următorii 3 ani va primi de la Uniunea Europeană aproximativ 22 milioane de lei pentru implementarea mai multor măsuri care vizează creșterea gradului de vaccinare în România.

„Am depus în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), 7 proiecte de interes major pentru sistemul sanitar în acord cu Strategia Naţională de Sănătate 2014-2020. Am primit aprobare pentru primul proiect prin care urmărim să creşterem gradul de acoperire vaccinală în ţară”, a transmis Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Conform sursei citate, cu banii primiți de la Uniunea Europeană pentru implementarea primului proiect finanțat va fi elaborată Strategia Națională de Vaccinare, inclusiv Planul de acțiuni aferent acesteia, fiind consolidat un sistem de monitorizare a acestora.

„De asemenea, va fi îmbunătățită capacitatea instituțiilor din sistemul de sănătate pentru completarea și accesul în timp real la informații privind stadiul vaccinării pentru populație, precum și a stocurilor disponibile. Un număr de 20 judete identificate ca fiind prioritare vor fi dotate cu camere frigorifice pentru păstrarea stocurilor de vaccin, cu mașini si servicii de curierat pentru transport vaccin.

Va fi dezvoltat si Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV), prin crearea, în secțiunile de management al stocurilor de vaccin existente la nivelul directiilor de sanatate publica, a unui modul de calcul valoric al acestor stocuri.”, mai anunță sursa citată.

Totodată, personalul din cadrul Ministerului Sănătății va fi instruit și, de asemenea, va fi derulată o campanie de informare și conștientizare a importanței vaccinării.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW