Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătăţii: Tulpina holerică depistată în Republica Moldova nu provoacă boala la om

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 24 iunie 2022

Tulpina holerică depistată în zona râului Nistru din Republica Moldova nu provoacă boala la om, au transmis vineri, 24 iunie, reprezentanții Ministerului Sănătății.

Potrivit acestora, din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezența vibrionului holeric.

Conforma aceleași surse, holera este o infecție care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecție în țările unde există o circulație a acestei bacterii.

Cu toate acestea, spun reprezentanții ministerului, în România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

„Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar județele din zonele de frontieră cu Republica Moldova și Ucraina au fost atenționate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră”, au dat asigurări reprezentanții instituției.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW