Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: Spitalele COVID-19 pot accesa fonduri europene pentru creșterea securității la incendiu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 februarie 2021

Ministerul Sănătății a lansat în consultare publică un ghid prin care spitalele COVID-19 pot accesa fonduri europene pentru investiții în creșterea securității la incendiu. 

Ghidul solicitantului „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”, lansat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), prevede două tipuri de proiecte ce pot fi finanțate prin fonduri europene, transmite Ministerul Sănătății.

Primul tip de proiecte finanțează instalarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală, și de detectare, semnalizare și alarmare în cazul depășirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă. Valoarea maximă pe care spitalele o pot obține pentru acest tip de proiecte ajunge la 100.000 de euro.

Al doilea tip de proiecte vizează reabilitarea, modernizarea sau extinderea infrastructurii electrice, de ventilare și tratare a aerului, precum și infrastructura de fluide medicale. Pentru acest tip de proiecte, valoarea maximă ajunge la 1,5 milioane de euro.

Ministerul Sănătății vine în sprijinul unităților sanitare și, împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, oferă resurse financiare din fonduri europene pentru realizarea investițiilor necesare creșterii siguranței în spitalele COVID-19 în ceea ce privește securitatea la incendii și modernizarea infrastructurii de fluide medicale. Este important ca spitalele care nu au identificat resurse financiare pentru astfel de investiții să depună proiecte pentru aceste finanțări atât de necesare creșterii siguranței pacienților și personalului medical”, a declarat dr. Ioana Mihăilă, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, coordonator al proiectelor de investiții.

Ghidul complet poate fi consultat și descărcat de aici.

Sursă foto: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW