Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății se aștepta la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri. Tătaru: Populația ar trebui să respecte regulile impuse

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 18 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că autoritățile se așteptau la o creștere a numărului de noi cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

„Ne așteptam să avem această creștere a numărului de cazuri. Populația ar trebui să respecte regulile impuse și acele norme de desfășurare și funcționare a măsurilor de relaxare tocmai aplicate. În condițiile în care vom respecta aceste reguli, putem gestiona acest număr de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru, într-un interviu pentru HotNews.

Cifrele raportate în ultima săptămână de Grupul de Comunicare Strategică au arătat o creștere a numărului de noi îmbolnăviri cu coronavirus. Miercuri au fost depistate 320 de noi cazuri de pacienți cu Covid-19.

„Am avut 196, 237, 222, 275, 320, a urmat o zi cu 166 de cazuri luni, 345 ieri și 320 de cazuri astăzi. Ne aflăm la 3 zile de la a treia etapă de relaxare”, a amintit ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru speră ca „populația să înțeleagă că chiar dacă sunt măsuri de relaxare, sunt măsuri de relaxare cu precauții. Respectarea acestor precauții face posibil ca noi, ca sistem sanitar, să putem gestiona cazurile noi, dar și posibilitatea ca după două săptămâni de evaluare să putem recurge și la alte măsuri de relaxare.”

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *