Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Ministerul Sănătății: Părinții infectați cu COVID-19, tratați în secțiile de pediatrie unde se află și copiii lor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 septembrie 2021

Ministerul Sănătății informează că, începând de luni, 13 septembrie, părinții infectați cu COVID-19 vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor.

În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătății.

Instituția arată că, în acest sens, au fost modificate Anexele nr.1 și nr. 2 la Ordinul ministrului sănătății 434/2021 privind aprobarea Planului de măsuri pentru organizarea spitalelor și a unităților de dializă în contextul pandemiei de COVID-19 și a listei spitalelor și unităților de dializă care asigură asistența medicală pentru pacienți, cazuri confirmate și suspecte de COVID-19, conform clasificării spitalelor în 3 niveluri de competența.

Grupul de Comunicare Strategică a transmis luni că numărul persoanelor internate cu COVID-19 în spitale a ajuns la 5.288, dintre care 162 sunt minori. În secțiile ATI din țară, numărul pacienților aflați în stare gravă este de 633, dintre care 10 sunt copii.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW